BLOG

Sporten in nat en koud weer

In deze tijd van het jaar lijkt het niet aantrekkelijk om buiten te sporten. Het is nat, koud en winderig... 

Wist je dat dat heel erg meevalt!? Mijn deelnemers kunnen dat beamen! Het is juist heerlijk om nu buiten te sporten, maar je moet je er wel op voorbereiden. Dat doe je door voldoende sportkleding te dragen. Geen dikke jassen, maar juist meerdere laagjes die kun je makkelijk uit en aan kan doen. Tijdens je training wordt je warmer en de warmte van binnenuit, houdt je op temperatuur terwijl je de oefeningen doet. 

Mij te koud, ik trek lekker een thermoshirt aan...!

Dat is zeker een goed idee, want dat helpt je echt om warm te blijven, zeker als je nat regent. Maar hou wel in de gaten dat je niet té snel zo'n shirt draagt, want dan heb je het al gauw te heet.

Mijn stelregel is dat je je moet kleden voor 10 graden warmer dan de buitentemperatuur. Dat geldt natuurlijk wel pas als je op temperatuur bent, vandaar de hierboven genoemde laagjes. Tijdens een bootcamp kun je makkelijker iets uitdoen dan bijvoorbeeld tijdens hardlopen, dus hou daar ook rekening mee.

Als je gaat hardlopen kun je na je warming-up direct de juiste kleding kiezen. Bij een bootcamp wordt je steeds wat warmer en kies je voor laagjes die je uit kan trekken en bij minder actieve oefeningen evt. weer aan kan doen.

En bij alles geldt: drink voldoende water, want dat heeft je lichaam altijd nodig!

Bah, regen... ik blijf binnen

Ik snap je gedachten... nat regenen is vervelend en daarom zoek ik bij erg slecht weer een afdakje op ;). Maar regen in de lucht heeft ook zeker voordelen! Door de regen spoelen er stofdeeltjes uit de lucht en verlaagt de luchtdruk. Dat zijn 2 redenen waardoor er meer zuivere lucht is en je dus meer zuurstof inademt. Dat maakt het volhouden van inspanning weer makkelijker en bereik je meer! Dus lekker naar buiten als het regent! Veel gezonder dan een muffe sportschool toch!

Er is nu ook Seniorenles bij Ward's Workout!

Voor senioren is het belangrijk fit en vitaal te blijven om de kwaliteit van leven langer te behouden. Daarom kan er nu ook bij Ward's Workout door senioren gesport worden! Onder de naam Sportief Bewegen 55+ is er elke maandag is van 15.00-16.00 een seniorengym les in het gebouw van speeltuinvereniging 'De Paddestoel' aan de Lijsterbesstraat in Waddinxveen. Mannen en vrouwen zijn welkom! Ward is gediplomeerd sport- en beweegleider voor senioren en kan dus op maat beweging aanbieden. De lessen zijn licht intensief en elke week anders. En als iets niet gaat sla je gewoon even over, geen probleem. 

Lees hier meer over de les Sportief Bewegen 55+

Neem gerust contact op als er vragen zijn of om aan te melden voor een gratis proefles.

 

Ward's Workout op het Fit4Nop Festival

Op zaterdag 3 juni 2023 stond Ward's Workout op het Fit4Nop Festival. met dit festival wil het Sportplatform Waddinxveen duidelijk maken dat sport niet direct en altijd (veel) geld hoeft te kosten. Er zijn veel manieren om laagdrempelig met sport te beginnen.

Op het festival hebben we veel mensen mogen spreken. Het begon met de beide burgermeesters; zowel aan de kinderburgermeester als de 'echte' burgermeester werd een workout aangeboden. Ward's Workout zal deze graag verzorgen op de wekelijkse locaties, maar ook op of bij het gemeentehuis. De bezoekers van het festival konden ter plekke al verschillende sportattributen uitproberen om eens te ervaren hoe het voelt. De verschillende Fit4Nop Challenges werden met veel enthousiasme aangegaan!

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen