BLOG

Senioren in Beweging

Dat de vergrijzing toeneemt is geen nieuws. Maar hóe je 'grijzer' wordt, daar kun je zelf iets aan doen. Door te blijven bewegen kun je verschillende aandoeningen vertragen. Zélfs dementie! Ward is gediplomeerd sport- en beweegleider voor senioren en geregistreerd als MBVO docent. Ook heeft hij een diploma valpreventie (interventie InBalans).

Bij Ward's Workout is er al de mogelijkheid om deel te nemen aan een seniorenles; Sportief Bewegen 55+ Dit is een open les waar we op ieders eigen niveau werken aan conditie en het soepel houden en een beetje sterker worden van de spieren. Op die manier blijven senioren vitaler en kunnen ze langer zelfstandig blijven in activiteiten en wonen. Erg belangrijk en het levert een voldaan gevoel op!

Er is nog ruimte in de groep, dus meldt je (ouders) gerust aan voor een gratis proefles. Er zijn zowel mannen als vrouwen welkom. 

Maar door Ward's Workout wordt er nu ook een tweede groep in beweging gezet! Dit is een groep in 't Suytende in Waddinxveen. Bij deze groep doen we voornamelijk oefeningen vanuit de stoel, maar er worden ook zeker staande oefeningen gedaan. De groep is speciaal voor de bewoners van 't Suytende, dus besloten. Maar ken (of ben) je iemand die daar woont, dan ben je welkom om mee te doen. 

 

Wanneer je een idee hebt om meer senioren in beweging te zetten, schroom dan niet om contact op te nemen. Ward bekijkt graag de mogelijkheden!

 

 

Leefstijlcoach, de eerste stap

In maart is Ward begonnen met de opleiding tot leefstijlcoach. De opleiding zal een jaar in beslag nemen. Als leefstijlcoach mag je mensen begeleiden om hen te helpen, zoals de titel al zegt, hun leefstijl aan te passen. Samen met de cliënt wordt er bekeken hoe het gesteld is met onder meer het eet- en beweegpatroon, maar ook naar ontspanning, slaap en stress. Een leefstijlcoach kijkt in de breedte en creëert een bewustwording bij de cliënt, zodat deze zelf inziet wat er anders kan.

In het komende jaar zullen er regelmatig updates over de voortgang van de opleiding komen. Hou deze blog-pagina in de gaten voor leuke feitjes en weetjes die Ward in de opleiding leert en die je wellicht zelf al kunt gaan toepassen.

Wordt vervolgd!

 

Sporttrainer voor Parkinson

Om alle doelgroepen die Ward's Workout bedient te kunnen blijven uitdagen en passende trainingen en adviezen te geven in het ontwikkelen van kennis vanzelfsprekend! Zoals in een eerdere blog is te lezen is Ward sinds enige tijd gediplomeerd sport- en beweegleider voor senioren. Binnen die doelgroep is een hogere kans aanwezig dat de ziekte van Parkinson zich uit of ontwikkelt. Deze progressieve ziekte is (nog) niet te genezen en er komen steeds meer klachten. Gelukkig zijn er wél manieren om dit te vertragen en/of om een betere kwaliteit van leven te behouden. Sporten/bewegen is er daar één van! Onlangs heeft Ward het certificaat Sporttrainer voor Parkinson behaald. Hierdoor is er gedegen kennis aanwezig om mensen met deze ziekte beter te begrijpen en te kunnen begeleiden bij sport en bewegen. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie voor uzelf of iemand in uw omgeving. Samen werken we aan een kwalitatiever leven!

(februari 2024)

 

 

Goede voornemens...

Tja, die maken we allemaal, maar houden we dat ook vol? Het hangt er van af wat je met jezelf afspreekt. 
Ja Ward, dat zeg je leuk, maar hoe spreek ik dan iets af wat ik wél vol kan houden? Het antwoord daarop ligt in je doel; is het haalbaar of is het veel te groot? Voornemens als "Ik wil sterk worden" of "Ik ga sporten" of "Ik wil fit worden" of "Ik wil 10 kilo afvallen" zijn doelen zonder duidelijk plan. Je moet wel heel erg sterk in je schoenen staan om dat vol te houden.

Ga er eens goed voor zitten en schrijf op waar je naar uit ziet, wat je wil bereiken en op welk moment je op dat punt wil zijn. schrijf ook op wat je denkt dat er (allemaal) voor nodig is. Moet je dingen gaan doen, zoals bewegen, of moet je juist dingen gaan laten, zoals voeding en bepaalde gewoontes?

En hoe kun je die dingen dan goed aanpakken? Dat doe je door reële stappen te bedenken die voor jou haalbaar zijn. Dus niet zeggen dat je elke dag gaat sporten terwijl je dat nooit hebt gedaan. Dan ben je er na 2 weken klaar mee. Bedenk een vast moment in de week waarop je kan sporten. Spreek met een vriend(in) af om het samen te doen en schrijf je in bij Ward's Workout.

Veel mensen willen aan het begin van het jaar afvallen. Begrijpelijk natuurlijk na een  gezellige maar drukke en ongezonde decembermaand. Ook hierbij moet je reëel blijven. Afvallen is een proces. Het is niet zomaar wat laten staan en een beetje sporten er bij. Dat kan best effect hebben, maar blijft dat effect dan ook langdurig? Het beste is om je leefstijl te veranderen. Wat en hoe eet je, wanneer en hoe vaak sport/beweeg je? Als je dat weet in te passen in je dagelijkse routines heeft het effect en blijft je resultaat er ook op de langere termijn. En dan kun je met een gerust hart weer een decembermaand aan!

 

Lijkt het je lastig om dit alleen te doen? Of wil je niet direct in een groep starten bij Ward's Workout? Overweeg dan eens personal training van Ward. Dan werk je samen aan een stevige basis om van daaruit volgende stappen te kunnen zetten!

Overtuigd? Schrijf je hier in voor een gratis proefles of intakegesprek voor personal training.

(januari 2024)

 

Sporten in nat en koud weer

In deze tijd van het jaar lijkt het niet aantrekkelijk om buiten te sporten. Het is nat, koud en winderig... 

Wist je dat dat heel erg meevalt!? Mijn deelnemers kunnen dat beamen! Het is juist heerlijk om nu buiten te sporten, maar je moet je er wel op voorbereiden. Dat doe je door voldoende sportkleding te dragen. Geen dikke jassen, maar juist meerdere laagjes die kun je makkelijk uit en aan kan doen. Tijdens je training wordt je warmer en de warmte van binnenuit, houdt je op temperatuur terwijl je de oefeningen doet. 

Mij te koud, ik trek lekker een thermoshirt aan...!

Dat is zeker een goed idee, want dat helpt je echt om warm te blijven, zeker als je nat regent. Maar hou wel in de gaten dat je niet té snel zo'n shirt draagt, want dan heb je het al gauw te heet.

Mijn stelregel is dat je je moet kleden voor 10 graden warmer dan de buitentemperatuur. Dat geldt natuurlijk wel pas als je op temperatuur bent, vandaar de hierboven genoemde laagjes. Tijdens een bootcamp kun je makkelijker iets uitdoen dan bijvoorbeeld tijdens hardlopen, dus hou daar ook rekening mee.

Als je gaat hardlopen kun je na je warming-up direct de juiste kleding kiezen. Bij een bootcamp wordt je steeds wat warmer en kies je voor laagjes die je uit kan trekken en bij minder actieve oefeningen evt. weer aan kan doen.

En bij alles geldt: drink voldoende water, want dat heeft je lichaam altijd nodig!

Bah, regen... ik blijf binnen

Ik snap je gedachten... nat regenen is vervelend en daarom zoek ik bij erg slecht weer een afdakje op ;). Maar regen in de lucht heeft ook zeker voordelen! Door de regen spoelen er stofdeeltjes uit de lucht en verlaagt de luchtdruk. Dat zijn 2 redenen waardoor er meer zuivere lucht is en je dus meer zuurstof inademt. Dat maakt het volhouden van inspanning weer makkelijker en bereik je meer! Dus lekker naar buiten als het regent! Veel gezonder dan een muffe sportschool toch!

(november 2023)

 

Er is nu ook Seniorenles bij Ward's Workout!

Voor senioren is het belangrijk fit en vitaal te blijven om de kwaliteit van leven langer te behouden. Daarom kan er nu ook bij Ward's Workout door senioren gesport worden! Onder de naam Sportief Bewegen 55+ is er elke maandag is van 15.00-16.00 een seniorengym les in het gebouw van speeltuinvereniging 'De Paddestoel' aan de Lijsterbesstraat in Waddinxveen. Mannen en vrouwen zijn welkom! Ward is gediplomeerd sport- en beweegleider voor senioren en kan dus op maat beweging aanbieden. De lessen zijn licht intensief en elke week anders. En als iets niet gaat sla je gewoon even over, geen probleem. 

Lees hier meer over de les Sportief Bewegen 55+

Neem gerust contact op als er vragen zijn of om aan te melden voor een gratis proefles.

(juni 2023)

 

Ward's Workout op het Fit4Nop Festival

Op zaterdag 3 juni 2023 stond Ward's Workout op het Fit4Nop Festival. met dit festival wil het Sportplatform Waddinxveen duidelijk maken dat sport niet direct en altijd (veel) geld hoeft te kosten. Er zijn veel manieren om laagdrempelig met sport te beginnen.

Op het festival hebben we veel mensen mogen spreken. Het begon met de beide burgermeesters; zowel aan de kinderburgermeester als de 'echte' burgermeester werd een workout aangeboden. Ward's Workout zal deze graag verzorgen op de wekelijkse locaties, maar ook op of bij het gemeentehuis. De bezoekers van het festival konden ter plekke al verschillende sportattributen uitproberen om eens te ervaren hoe het voelt. De verschillende Fit4Nop Challenges werden met veel enthousiasme aangegaan!

(juni 2023)

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen