BOOTCAMP

 

Bootcamp is een trainingsvorm die zijn oorsprong in het leger heeft. Gelukkig is het tegenwoordig verre van een heftige drill en zijn de schreeuwende drill-instructors vervangen door geschoolde trainers. Vanwege deze oorsprong is een vaak gemaakte denkfout dat bootcamp veel te zwaar is. Natuurlijk kan het zeker zwaar zijn, maar de workouts zijn aan te passen aan elk niveau. Zo kunnen meer en minder ervaren sporters met elkaar de training volgen. 

Bij Ward's Workout zijn de bootcamp trainingen altijd buiten, ongeacht de weersomstandigheden. Het kan dus weleens voorkomen dat er een bui valt, maar koud krijgen gebeurt zelden omdat we altijd in beweging blijven. We doen altijd wel wat oefeningen op de grond, maar in de koude en natte seizoenen een stuk minder dan in de zomer, dan gaan we altijd wel even het gras in om de buikspieren aan het werk te zetten!

 Elke les bevat kracht- en conditieoefeningen en er wordt door het gebruik van diverse materialen en gewichten, obstakels in de openbare ruimte en steeds wisselende oefeningen, steeds het hele lichaam getraind en word je elke keer dat je komt een beetje sterker en verbeter je je conditie. Hardlopen doen we alleen over korte afstanden of in de vorm van korte sprintoefeningen.

 

Lesmomenten in Waddinxveen:

- Woensdagavond 20.00 bij het sporttoestel aan het Waddepad

- Zaterdagmorgen 09.00 bij het sporttoestel aan de Puttelaan (thv de Eikenlaan)